Vänerns stora madamer har inte gått och lagt sig för vintern. Det tackar Nicklas Andersson för. I helgen fick han nämligen passera 13-kilosgränsen med en 112 centimeter lång gädda. " /> Vänern levererade ny jätte | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Nicklas Andersson med sin novembergädda på 13.1 kilo.
Vänern levererade ny jätte

Vänerns stora madamer har inte gått och lagt sig för vintern. Det tackar Nicklas Andersson för. I helgen fick han nämligen passera 13-kilosgränsen med en 112 centimeter lång gädda.

– Äntligen var det min tur att få kliva över den magiska gränsen, konstaterade en nöjd Nicklas Andersson efter fångsten.

Många mindre vatten har redan börjat lägga sig för vintern, men de stora sjöarna kan erbjuda spännande båtfiske så länge temperaturerna tillåter. Vänern exempelvis, detta klassiska storgäddvatten.

Det var Nicklas och de övriga medlemmarna Team Guld, Simon Andersson och Daniel Andersson, som gjorde en tur på Dalbosjön, alltså den västra delen av Vänern i helgen. Gäddan, som vägde exakt 13.1 kilo och mätte 58 centimeter i omkrets, slukade ett tailbete under spinnfiske ute på frivattnet.

– Jag trodde att det var ett bottennapp först, men insåg sedan att det var en storfisk som surade vid botten, berättar Nicklas.

Dagen i övrigt bjöd inte på några minnesvärda stunder, men det blev ändå en munter hemfärd.

– Detta var den enda fisken som kom upp för oss, men det räckte gott och väl!

Grattis till nytt PB säger Fiskejournalen!

Här är en annan jättegädda från Vänern:

Jättegädda från Vänern

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta