Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
Andreas Hagström med en tung lax från Vänern. Foto: Privat
Vänern levererar – vacker adventslax för Andreas

Temperaturen höjs på Vänern trots att vi är i december, åtminstone när det kommer till laxfisket. Flera rapporter om fina fångster rullar in, och en av dem som fått en vacker och tung adventslax är Andreas Hagström.

Andreas lyckades ta personligt rekord på den senaste turen, när han gjorde en paus från den egna verksamheten vid Mariestads Marina. Det hela ägde rum utanför Otterbäcken, när drömfisken plötsligt nöp en löja som drogs fram i två knop.
– Den tog 70–80 meter lina direkt, och bjöd på ett par riktigt fina hopp, berättar Andreas Hagström för Fiskejournalen.

Han förstod med andra ord att det var en riktigt stor pjäs i slutet av linan, och frågan var förstås om det handlade om en vild lax, eller om en fullvuxen utsatt fisk.
– Vi trodde att det var en vild fisk, med tanke på hur den betedde sig.

När den slutligen hamnade i håven så fick de svaret, och det visade sig att den hade en klippt fettfena. Glädjen över fångsten var dock total, eftersom fisken drog ned vågen till hela 11,04 kilo, vilket inte är vardagsmat i Vänern.

Grattis till fina fångsten Andreas, säger vi på Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Andreas Hagström tar över rodret på Beason båtar efter Peter Hedqvist. Foto: Privat
Fiskeprofil blir ny kapten på klassiskt båtföretag

Båtbranschen rider på en framgångsvåg, och både nya och gamla aktörer tar utvecklingen framåt. Nu står det klart att klassiska Beason Båtar får en ny ägare, nämligen i form av Andreas Hagström från Mariestad.

Andreas tar över efter Peter Hedqvist, som styrt skutan på Beason Båtar sedan 2006. Han kommer dock att vara kvar inom företaget, både med att bygga båtar och ta fram nya båtmodeller tillsammans med Andreas.
– Inom kort kommer vi presentera en modell som fyller ett hålrum i det nordiska sportfisket, meddelar Andreas Hagström.

Det ska tilläggas att Andreas Hagström, som är ett välkänt namn inom trollingkretsar, sedan tidigare driver Mariestads Marina. Enligt dem själva är intresset för välbyggda sportfiskebåtar som tål det nordiska klimatet stort, att och Beason är många sportfiskares ”drömbåt”.

Du kanske även gillar detta