Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vänern på gång igen

Ska man dra slutsatser av årets premiärtrollingtävling i Vänern ser det ut som om sjön är på väg upp ur den djupa svackan. Hela 288 invägda fiskar är ett riktigt bra resultat.
Kinnekulleträffen i Hällekis samlade i år 60-talet båtlag och då kan man ganska enkelt räkna ut att det blev nästan fem laxfiskar per båt under de tre dagarnas fiske. Lägger man därtill att medelvikten hamnade på fina 4,6 kilo så känns det nästan som om den dåliga trenden i Vänern är på väg att vända.
Vinnande Team Vestlis drog tolv fiskar och fick för den 918,5 poäng, viket var drygt hundra poäng mer än Rio de la Grästorp som blev tvåa med elva fiskar och Team Rö-Vitt som knep tredjeplats med elva, lite lättare, fiskar.
Svenne Andersson

Team Vestlis tog hem totalsegern och drog också tävlingens största lax – den här praktfulla saken på 10,19 kilo. (Foto: Götene Sportfiskeklubb)

Team Vestlis tog hem totalsegern och drog också tävlingens största lax – den här praktfulla saken på 10,19 kilo. (Foto: Götene Sportfiskeklubb)

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta