Vann fisketur med Johan Broman

11-årige Joakim Hausel (th) från Ludvika vann en fiskedag med Johan Broman.

11-årige Joakim Hausel (th) från Ludvika vann en fiskedag med Johan Broman.

Älvräddarna: På Sportfiskemässan hade Älvräddarna en fiskdamm med flera fina vinster. Högsta vinsten var en heldag för hela familjen med fiskeguiden Johan Broman och hans båt i Stockholms skärgård.
Tävlingen gick ut på att pricka en plastanka bland 40st plastfiskar. Totalt lyckades 5 personer med detta så lottning fick avgöra. Den som lyckades med konststycket och vann lottningen är 11-årige Joakim Hausel från Ludvika.
Igår fick Älvräddarna nöjet att meddela Joakim. Joakims pappa berättar att Joakim dansade indiandans av glädje när han fick veta att han vunnit. Joakim är en kille som älskar fiske och gärna släpper tillbaks fisken också. Vi hoppas att Joakim får en fantastisk fiskedag med hela familjen.
Älvräddarna vill också passa på att tacka de sponsorer som bidrog med vinsterna till fiskdammen. Dvs Johan Broman, Normark, Fiskejournalen, Fladen Fishing, Sameo, Flugor.se, Fly Company och Flugfiske i Norden.
Här hittar du mer information om fiskeguiden Johan Broman: http://www.johan-broman.se/blogg/

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...