Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Väntans tider

Snart är den här, vår nya folkfisk. De första rapporterna om sportfiskefångster brukar redan ha landat vid den här tiden på året.
Vi pratar naturligtvis om makrillen. Inom kort dyker den upp i yttersta havsbandet för att sedan invadera fjordarna. Vårmakrillen är huggvillig och ofta kan man se den jag i ytan. Prova att fiska den med lätt spinnutrustning om du har turen att hitta den. I bland kommer den så långt in att du når den från land, men oftast är båt en stor fördel.
Som matfisk har vårmakrillen alltid ansetts vara den bästa. Pensla den med olivolja och salt och lägg den på grillen och du har en delikatess att njuta av.
Anders Nicander

Snart är den här, men makrill i den här storleken får vi vänta på ytterligare ett tag. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
15 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta