Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vårfiske i Piteå

Markus Isaksson tyckte egentligen att det var lite tidigt för gäddfiske där uppe i norr, men satsade ändå en hel helg i skärgården. Belöningen blev en fin 100-klubbare.
Markus berättar att helgsatsning i mitten av maj började rätt segt, men andra och tredje dagen började stora gäddor att visa sig i ytan.
Kastfiske med drag och popper gav inte särskilt mycket, men framåt kvällningen plockade Markus fram metegrejorna och då blev det resultat. En riktig storgädda tog saltströmmingen (!) och kunde landas efter en stund. Vågen visade prick åtta kilo och längden mättes til 109 centimeter innan gäddan fick simma tillbaka.
Svenne Andersson

Markus Isaksson med en fin 109-centimetare som signalerade att gäddfisket kommit igång, även uppe i norr.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta