I sjön Euro Aqua i Ungern finns gigantiska karpar och även malar. Nyligen kom det upp en karp på hela 47.38 kilo. Karpen togs av engelsmannen Stephen Weir. " /> Världens näst största karp | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
En enorm spegelkarp på 47.38 kilo i ett vatten med optimala förhållanden.
Världens näst största karp

I sjön Euro Aqua i Ungern finns gigantiska karpar och även malar. Nyligen kom det upp en karp på hela 47.38 kilo. Karpen togs av engelsmannen Stephen Weir.
Detta är världens näst största spegelkarp som någonsin kommit upp. Sjön är privat och man ska vara medlem i fiskeklubben för att få fiska där. Den relativt lilla sjön ligger nästa Ungers största sjö, Balatonsjön. Hela området har stor potential när det gäller mete.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta