Erik Axner och hans vänner träffade helt rätt när de flötmetade efter hälleflundra utanför Nordic Sea Anglings camp vid Nappstraumen, Norge. Redan efter andra driften, bara ett par minuter från campen slets det ena flötet under ytan och strid utan motstycke tog fart. " /> Världens största hälleflundra på flötmete? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Kan det vara ett nytt världsrekord på flötmetad hälleflundra som Erik badar med? Foto: Jonathan Jansson
Världens största hälleflundra på flötmete?

Erik Axner och hans vänner träffade helt rätt när de flötmetade efter hälleflundra utanför Nordic Sea Anglings camp vid Nappstraumen, Norge. Redan efter andra driften, bara ett par minuter från campen slets det ena flötet under ytan och strid utan motstycke tog fart.
Att fiska hälleflundran med flötmete har visats sig vara en metod som fungerar bra, varje fall om man frågar fiskeguiden Erik Axner.
– Helt plötsligt studsade flötet till och far hastigt i sidled, När jag slog på bromsen så kände jag direkt att det var en stor fisk, berättar Erik.
Flera gånger fick Erik och hans kollega Jonathan Jansson och ”Forshaga-eleven” Martin Bamberg följa efter fisken med båten. Den gigantiska flundran seglade in på grundare vatten och försökte med alla möjliga knep bli av med cirkelkroken som satt väl apterad i fiskens mungipa. Den här gången hade den dock mött sin överman. Fisken mättes till hela 196 cm, vilket har en uppskattad vikt på otroliga 100,4 kilo. Fisken återutsattes direkt efter några bilder.

– Detta är det sjukaste jag någonsin varit med om, att landa en hälleflundra på över 100 kg är få förunnat och är en bedrift i sig, men att göra det på flötmete är smått osannolikt, berättar Erik som fortfarande är uppspelt efter gårdagens fantastiska fångst.

Frågan är nu om flundran är den största som någonsin tagits på denna metod?

Kolla in filmen från händelsen HÄR!

 Mathias Larsson

erikflundra_inlagg_705

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta