Världens största hälleflundra på flötmete?

Kan det vara ett nytt världsrekord på flötmetad hälleflundra som Erik badar med? Foto: Jonathan Jansson

Erik Axner och hans vänner träffade helt rätt när de flötmetade efter hälleflundra utanför Nordic Sea Anglings camp vid Nappstraumen, Norge. Redan efter andra driften, bara ett par minuter från campen slets det ena flötet under ytan och strid utan motstycke tog fart.
Att fiska hälleflundran med flötmete har visats sig vara en metod som fungerar bra, varje fall om man frågar fiskeguiden Erik Axner.
– Helt plötsligt studsade flötet till och far hastigt i sidled, När jag slog på bromsen så kände jag direkt att det var en stor fisk, berättar Erik.
Flera gånger fick Erik och hans kollega Jonathan Jansson och ”Forshaga-eleven” Martin Bamberg följa efter fisken med båten. Den gigantiska flundran seglade in på grundare vatten och försökte med alla möjliga knep bli av med cirkelkroken som satt väl apterad i fiskens mungipa. Den här gången hade den dock mött sin överman. Fisken mättes till hela 196 cm, vilket har en uppskattad vikt på otroliga 100,4 kilo. Fisken återutsattes direkt efter några bilder.

– Detta är det sjukaste jag någonsin varit med om, att landa en hälleflundra på över 100 kg är få förunnat och är en bedrift i sig, men att göra det på flötmete är smått osannolikt, berättar Erik som fortfarande är uppspelt efter gårdagens fantastiska fångst.

Frågan är nu om flundran är den största som någonsin tagits på denna metod?

Kolla in filmen från händelsen HÄR!

 Mathias Larsson

erikflundra_inlagg_705

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...