Erik Axner och hans vänner träffade helt rätt när de flötmetade efter hälleflundra utanför Nordic Sea Anglings camp vid Nappstraumen, Norge. Redan efter andra driften, bara ett par minuter från campen slets det ena flötet under ytan och strid utan motstycke tog fart. " /> Världens största hälleflundra på flötmete? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Kan det vara ett nytt världsrekord på flötmetad hälleflundra som Erik badar med? Foto: Jonathan Jansson
Världens största hälleflundra på flötmete?

Erik Axner och hans vänner träffade helt rätt när de flötmetade efter hälleflundra utanför Nordic Sea Anglings camp vid Nappstraumen, Norge. Redan efter andra driften, bara ett par minuter från campen slets det ena flötet under ytan och strid utan motstycke tog fart.
Att fiska hälleflundran med flötmete har visats sig vara en metod som fungerar bra, varje fall om man frågar fiskeguiden Erik Axner.
– Helt plötsligt studsade flötet till och far hastigt i sidled, När jag slog på bromsen så kände jag direkt att det var en stor fisk, berättar Erik.
Flera gånger fick Erik och hans kollega Jonathan Jansson och ”Forshaga-eleven” Martin Bamberg följa efter fisken med båten. Den gigantiska flundran seglade in på grundare vatten och försökte med alla möjliga knep bli av med cirkelkroken som satt väl apterad i fiskens mungipa. Den här gången hade den dock mött sin överman. Fisken mättes till hela 196 cm, vilket har en uppskattad vikt på otroliga 100,4 kilo. Fisken återutsattes direkt efter några bilder.

– Detta är det sjukaste jag någonsin varit med om, att landa en hälleflundra på över 100 kg är få förunnat och är en bedrift i sig, men att göra det på flötmete är smått osannolikt, berättar Erik som fortfarande är uppspelt efter gårdagens fantastiska fångst.

Frågan är nu om flundran är den största som någonsin tagits på denna metod?

Kolla in filmen från händelsen HÄR!

 Mathias Larsson

erikflundra_inlagg_705

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta