Korallrev är känsliga för mänskliga aktiviteter och det är få ställen på jorden som har helt intakta korallrev.. Bild: National Geographic Korallrev är känsliga för mänskliga aktiviteter och det är få ställen på jorden som har helt intakta korallrev..
Bild: National Geographic[/caption] " /> Världens största marina reservat | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Världens största marina reservat
Korallrev är känsliga för mänskliga aktiviteter och det är få ställen på jorden som har helt intakta korallrev.. Bild: National Geographic

Korallrev är känsliga för mänskliga aktiviteter och det är få ställen på jorden som har helt intakta korallrev..
Bild: National Geographic

Storbritannien har avsatt 830 000 kvadratkilometer av viktig havsmiljö vid Pitcairnöarna i Stilla Havet som nu skyddas från fiske och gruvverksamhet.
Det nya reservatet är ungefär två gånger så stort som Sverige och ligger runt de avlägsna Pitcairnöarna i Stilla Havet. Enligt Enric Sala, som utforskat området för National Geographics räkning, är vattnet i området bland det renaste och mest orörda i världen. Troligen rymmer korallreven i det relativt outforskade området ”hundratals” arter som ännu inte upptäckts, enligt Enric Sala. Dessutom finns det flera endemiska fiskar och fåglar på Pitcairnöarna som inte återfinns någon annanstans.
Storbritannien kan nu skryta med att 30 procent av landets vatten nu är skyddade. Det är den högsta siffran i världen. Enbart en procent av jordens vatten är skyddade i reservat som förbjuder fiske.

Maria Ålander

Källa: National Geographic

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta