Korallrev är känsliga för mänskliga aktiviteter och det är få ställen på jorden som har helt intakta korallrev.. Bild: National Geographic Korallrev är känsliga för mänskliga aktiviteter och det är få ställen på jorden som har helt intakta korallrev..
Bild: National Geographic[/caption] " /> Världens största marina reservat | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Världens största marina reservat
Korallrev är känsliga för mänskliga aktiviteter och det är få ställen på jorden som har helt intakta korallrev.. Bild: National Geographic

Korallrev är känsliga för mänskliga aktiviteter och det är få ställen på jorden som har helt intakta korallrev..
Bild: National Geographic

Storbritannien har avsatt 830 000 kvadratkilometer av viktig havsmiljö vid Pitcairnöarna i Stilla Havet som nu skyddas från fiske och gruvverksamhet.
Det nya reservatet är ungefär två gånger så stort som Sverige och ligger runt de avlägsna Pitcairnöarna i Stilla Havet. Enligt Enric Sala, som utforskat området för National Geographics räkning, är vattnet i området bland det renaste och mest orörda i världen. Troligen rymmer korallreven i det relativt outforskade området ”hundratals” arter som ännu inte upptäckts, enligt Enric Sala. Dessutom finns det flera endemiska fiskar och fåglar på Pitcairnöarna som inte återfinns någon annanstans.
Storbritannien kan nu skryta med att 30 procent av landets vatten nu är skyddade. Det är den högsta siffran i världen. Enbart en procent av jordens vatten är skyddade i reservat som förbjuder fiske.

Maria Ålander

Källa: National Geographic

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta