Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Världens största pimpeltävling i minus 40 grader

Världens största pimpeltävling anordnades nyligen i bitande kyla. Platsen var Gull Lake, Minnesota i USA. Det blev en kylig tillställning i minus 40 grader.
Trots extrem kyla deltog över 10 000 pimpelfiskare i isfisketävlingen Brainerd Jaycees Ice Fishing förra helgen på Gull Lake i delstaten Minnesota. 150 000 dollar i prispengar kan möjligen ha påverkat det stora deltagandet.
Tävlingen anordnades för 24:e året, men årets upplaga var den klart kallaste. Vinnaren lyssnar till det svenskklingande namnet Bror Linderooth.
Morgan Fihn

Tävlingen ägde rum på en tre kvadratkilometer stor yta. (Foto: Brainerd Jaycees Ice Fishing Competition)

Tävlingen ägde rum på en tre kvadratkilometer stor yta. (Foto: Brainerd Jaycees Ice Fishing Competition)

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta