[/caption] " /> Världens vattenexperter möts i Stockholm | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Världens vattenexperter möts i Stockholm

– En stor utmaning är hur vi ska kunna minska diffusa utsläpp från jordbruket och minska deras påverkan på vattenmiljön, i Sverige gäller det framförallt övergödningen i Östersjön, säger Thomas Johansson.

På söndag inleds World water week i Stockholm, en vecka då olika experter möts för att diskutera vattenfrågor.
– Övergödningen av Östersjön är viktig fråga på konferensen och en priororetad fråga för HaV, säger Thomas Johansson.
För 22:a året i rad samlas experter, forskare, politiker och företagare från hela världen för att diskutera problem och möjligheter med jordens vattenresurser.
– Årets tema om vattenföroreningar som härrör från jordbruket berör Sverige i allra högsta grad, i och med övergödningen i Östersjön. Det är problem som måste åtgärdas, säger Thomas Johansson, chef för enheten för hållbart nyttjande och maritima frågor vid HaV.
World Water Week arrangeras av Stockholm International Water Institute, SIWI, och lockar varje år cirka 2 400 deltagare. Den pågår från 26 – 31 augusti. Syftet är att konferensen ska vara ett forum för i stort sett alla frågor som rör vattensektorn.
Här kan du läsa mer. (Engelska)

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta