Gör som In Flames – kräv att vattenkraften ska miljöanpassas. (Foto: Oskar Allerby/www.oskarallerby.se) Gör som In Flames – kräv att vattenkraften ska miljöanpassas. (Foto: Oskar Allerby/www.oskarallerby.se)[/caption] " />
Annons
Världskända In Flames kräver hårdare miljökrav för vattenkraften | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Världskända In Flames kräver hårdare miljökrav för vattenkraften
Gör som In Flames – kräv att vattenkraften ska miljöanpassas. (Foto: Oskar Allerby/www.oskarallerby.se)

Gör som In Flames – kräv att vattenkraften ska miljöanpassas. (Foto: Oskar Allerby/www.oskarallerby.se)

Hårdrocksbandet In Flames har sålt över 2,5 miljoner skivor och har över en miljon följare på Facebook och Twitter. Nu tar de även ton i kampen för att vattenkraften ska miljöanpassas.
Såhär skriver de på sin Facebook-sida:
”Gott folk, vi behöver ER hjälp!
Vill du också att vattenkraften ska miljöanpassas, så att det byggs vandringsvägar för fiskar och andra djur? Gör då som oss, stöd kampanjen där vi uppmanar regeringen att skapa en ny lagstiftning!”
Just nu har fler än 6000 brev skickats till de ansvariga ministrarna, och vi närmar oss 7000. Gör som In Flames, skicka ett brev du också, det tar dig endast några sekunder.
Här hittar du brevformuläret och mer information.
Brevkampanjen arrangeras av Fiskejournalen tillsammans med Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbund, Älvräddarnas Samorganisation, Världsnaturfonden WWF, Östersjölaxälvar i samverkan och Naturskyddsföreningen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Äntligen fick Petter Eriksson hålla i drömgösen över 10 kilo. Foto: Privat
Petters perfekta dag – fick dubbla drömgösar

Det rapporteras in flera storfiskar nu, trots att säsongen är inne i elfte timmen. Någon som hade bestämt sig för att köra ända in i kaklet var Petter Eriksson, och denna vecka kom äntligen utdelningen.

Storgös nummer 2.

Petter har jagat drömgösen under många år, och när det äntligen lossnade så blev det rena rama ketchupeffekten, alltså att allt kom på en och samma gång.
Så här berättar han om ett synnerligen lyckat fiskafänge:
– Jag fick faktiskt två drömgösar och personligt rekord två gånger på samma dag. Helt galet. Först en fisk på 9 830 gram och 94 centimeter. Jag var överlycklig med det, men det stannade inte där, konstaterar Petter.

För göskarriärens crescendo väntade bara runt hörnet – nämligen en fisk på hela 10 250 gram och 95 centimeter. Snacka om jackpot.

– Efter att ha lagt så många timmar, många mil och dåliga pass, så känns det fantastiskt att äntligen få landa målfisken som varit drivkraften i många år, rapporterar en överlycklig fångstman.
Grattis till en tidig julklapp, säger vi på Fiskejournalen.

 

Du kanske även gillar detta