" /> Världskongress för naturturism till Sverige | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
En av Ammarnäs beryktade storöringar.
Världskongress för naturturism till Sverige

Den internationella kongressen Adventure Travel World Summit ska hållas i Göteborg 2019. Därmed lär medvinden för landets naturturism öka ytterligare.

Dagens turister vill i allt större uträckning resa hållbart och småskaligt. Trenden förväntas fortsätta och i Sverige ser man redan ett ökat intresse från internationella gäster. Många av dessa vill fiska i vår vackra natur och potentialen för att utveckla näringen är stor.
– Vi ser ett allt större intresse från utlandet. Många vill komma hit för hållbara upplevelser och lockas av att den svenska naturen är så tillgänglig. Naturturismen är det snabbast växande segmentet inom resebranschen just nu, och Skandinavien och Sverige är riktigt trendigt, säger Per Jobs från Fishyourdream, som i år nominerades till Grand Travel Awards Ekoturismpris.

Därför är det kanske inte så konstigt att Sverige förärats värdskapet för den internationella kongressen ATWS år 2019. Det kommer helt säkert ge ytterligare skjuts åt en bransch som redan är i medvind.

”Det är verkligen roligt att kongressen kommer till Sverige”

– Det är verkligen roligt att kongressen kommer till Sverige. Det har jag kämpat för länge och jag tror att intresset kommer bli stort. Många deltagare är riktiga reseproffs som vill åka runt till olika destinationer i samband med kongressen i Göteborg. Det kommer ge en skjuts för många verksamheter även på längre sikt, då sammanställningar visar att länder som har varit värd för kongressen besöks i stor utsträckning, berättar Per.

”Sverige och inte minst den svenska naturen lockar fler och fler utländska turister”

Även på högsta politiska nivå är glädjen stor över att kongressen kommer kommer till Sverige.
– Sverige och inte minst den svenska naturen lockar fler och fler utländska turister. Det gör besöksnäringen till en jobbmotor över hela landet. Att Sverige under kongressen blir global arena för viktiga aktörer inom naturturism ger oss en ännu starkare position på världskartan och fler möjligheter att utveckla vår nya basnäring, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Läs mer här.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta