Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Världsrekorden i din hand

Visst är fisken stor – men är den ett världsrekord? Den frågan kan du få svar på direkt, ute vid fiskevattnet om du skaffar IGFA:s nya Iphone-app.
Den internationella (men ganska USA-dominerade) sportfiskeorganisationen IGFA har länge varit ett konservativt fäste, men på senare år har det börjat hända en del saker. IGFA har upptäckt internet och har skapat en hygglig hemsida, där man kan söka information om olika saker, bland annat om världsrekord.
Nu tar IGFA ytterigare ett steg när man lanserar en app för Iphone. Om du är lycklig ägare till en sådan apparat kan du för det facila priset av 38 svenska kronor få alla världsrekorden i din hand.

Dessutom innehåller appen regler för rekordregistrering, hjälp att identifiera fiskarter, möjlighet att registrera sina egna fångster med mera. Appen bär tydliga spår av att IGFA är en USA-baserad organisation, men kan vara användbar även i andra delar av världen.
Svenne Andersson

Kan det vara en gös jag har fångat? Vad är världsrekordet för en sådan? Frågor du kan få svar på med en IGFA-app i din Iphone.


Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta