Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Världsrekordlånga

Med 46,7 kilo fördelat på 182 centimeter är Götz världsrekordlånga en enorm fisk.

Den tyske sportfiskaren Wolfgang Götzs har med den långa på 46,7 kilo han fångade i april slagit ett världsrekord. Den enorma fisken fångades i vattnen utanför Hitra i Norge.
Med nästan sju kilos marginal slår Wolfgang Götz det tidigare världsrekordet för långa. Den fisken fångades vid Shetlandsöarna 2002 och vägde 40,1 kilo
Götz långa hade de smått otroliga måtten 1,82 meter i längd och 94 centimeter kring buken. Fisken togs på 152 meter djup.
Det svenska rekordet lyder på 29.13 kilo och den togs av Thomas Crogård 30 december 1999. Den svenska rekordlångan mätte 172 centimeter.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta