I Fiskejournalen nummer 12 hittar du värmande läsning. I Fiskejournalen nummer 12 hittar du värmande läsning.[/caption] " /> Värmande läsning i senaste Fiskejournalen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Värmande läsning i senaste Fiskejournalen
I Fiskejournalen nummer 12 hittar du värmande läsning.

I Fiskejournalen nummer 12 hittar du värmande läsning.

Vintern är inte långt borta och det kan vara skönt med en handvärmare när kylan biter. I senaste numret av Fiskejournalen tar vi tempen på dessa värmande prylar.
I Fiskejournalen nummer 12 har testat åtta olika varianter av handvärmare. Testet innehåller några glada överraskar – vi hittade även de som inte håller vad de lovar.
Fiskejournalen hittar du där tidningar säljs.
Här kan du bläddra i senaste numret.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta