Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Varning för dålig knut

Moderna fiskelinor är otroligt starka i förhållande till sin grovlek, men gör du inte rätt knut minskar brottsyrkan dramatiskt.
I nya numret av Fiskejournalen går Morgan Fihn igenom ett stort antal knutar som han testat i ett ackrediterat laboratorium. Testet är i det närmaste vetenskapligt i sin stringens och resultaten är mycket tillförlitliga. Skillnaden mellan bästa och sämsta knuten är direkt skrämmande och det är tydligt att knuten är den svagaste länken mellan oss och fisken. Läs testet och kolla in knutarna innan du ger dig ut nästa gång.
Anders Nicander

Den bästa knuten håller 100 procent, den sämsta försvagar din lina med nästan hälften...

Den bästa knuten håller 100 procent, den sämsta försvagar din lina med nästan hälften...

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta