[/caption] " /> Varning för svaga isar – tre drunknade på ett dygn | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Varning för svaga isar – tre drunknade på ett dygn

Lite inte på isarna, de är mycket förrädiska just nu. (Foto: Anders Nicander)

Inom loppet av ett dygn har tre personer gått genom isen och förolyckats i Västra Götalands län. Senast i går drunknade en isfiskare som varit ute på Mjörn.
Sent på lördag kväll anmälde en kvinna sin man saknad, han hade varit ute och pimpelfiskat på sjön Mjörn. Enligt Gp.se ryckte räddningstjänsten i storgöteborg ut och påbörjade sitt sökande strax före midnatt. Strax efter klockan halvett natten till söndagen bekräftade polisens länskommunikationscentral att en man i 60-årsåldern hittats drunknad i Mjörn. Hur länge mannen legat i vattnet finns inga uppgifter om.
Tidigare på lördagen påträffades två kvinnor drunknade i Bergssjön utanför Uddevalla. Allt tyder på att de överskattat isens tjocklek.
Isarna är väldigt förrädiska just nu, det kan ligga 40 centimeter i en vik och lövtunn is i en annan. Om du inte är säker – avstå att kliva ut på isen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta