Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Väska för fiskeäventyr

Väskan ”Destination Cargo 130” från Solid Adventure är designad för sportfiskare på resa. Separat fack för vadarbyxor, vadarskor och andra kläder du inte vill förvara tillsammans med övriga kläder. Väskan har löstagbar innerdel där facken är utformade för att passa rulle, spö, linor och annat som måste med på fiskeresan.
Har även separat fack för tunnare kläder som exempelvis vadarjacka, byxor och tröjor/skjortor.
Storlek: 85x40x40 centimeter
Vikt: 5,6 kg
Volym: 130 liter
Cirkapris: 3690:-
Mer info: www.solidadventures.com

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta