[/caption] " /> Väskustöringen bjuder på drömfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige nicander
Väskustöringen bjuder på drömfiske

Drömfiske väntar vid Västkusten (Foto: Anders Nicander)

Efter en kall start på årets säsong där de som inte prickat helt rätt ofta fått gå tomhänta har fisket lossnat och rapporter om superfiske haglar in.
Nu finns alla chanser att njuta av de frukter som den fina förvaltningen av Bohusläns havsöringbestånd gett. Från i stort sett hela Bohuskusten och stränderna i norra Halland hörs berättelser som får oss som fiskat öring från kusten sedan slutet av 80-talet att kippa efter andan. Tidigare var det ofta en bra dag om man landade EN öring. I dag är det tvåsiffriga tal som gäller om en fiskedag ska anses bra rent fångstmässigt.
Har du möjlighet att ta dig ut till kusten under de närmaste veckorna så ta den. Tänk bra a på att alltid släppa utlekt, mager och färgad fisk även om den håller minimimåttet på 45 centimeter. Och det är ingen bra idé att släpa upp en fisk på berg och klippor för att mäta eller fotografera den! Släpp fisken direkt från håven. Vill du vara säker på minimimåttet är det en bra ide att göra en liten färgmarkering eller liknande på spöt.
Ut och njut!
Läs fler notiser om havsöring.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta