[/caption] " /> Väskustöringen bjuder på drömfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige nicander
Väskustöringen bjuder på drömfiske

Drömfiske väntar vid Västkusten (Foto: Anders Nicander)

Efter en kall start på årets säsong där de som inte prickat helt rätt ofta fått gå tomhänta har fisket lossnat och rapporter om superfiske haglar in.
Nu finns alla chanser att njuta av de frukter som den fina förvaltningen av Bohusläns havsöringbestånd gett. Från i stort sett hela Bohuskusten och stränderna i norra Halland hörs berättelser som får oss som fiskat öring från kusten sedan slutet av 80-talet att kippa efter andan. Tidigare var det ofta en bra dag om man landade EN öring. I dag är det tvåsiffriga tal som gäller om en fiskedag ska anses bra rent fångstmässigt.
Har du möjlighet att ta dig ut till kusten under de närmaste veckorna så ta den. Tänk bra a på att alltid släppa utlekt, mager och färgad fisk även om den håller minimimåttet på 45 centimeter. Och det är ingen bra idé att släpa upp en fisk på berg och klippor för att mäta eller fotografera den! Släpp fisken direkt från håven. Vill du vara säker på minimimåttet är det en bra ide att göra en liten färgmarkering eller liknande på spöt.
Ut och njut!
Läs fler notiser om havsöring.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta