Mikael Frödin tipsar om höstöring i senaste Fiskejournalen. Mikael Frödin tipsar om höstöring i senaste Fiskejournalen.[/caption] " /> Vassa tips för höstöring | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vassa tips för höstöring
Mikael Frödin tipsar om höstöring i senaste Fiskejournalen.

Mikael Frödin tipsar om höstöring i senaste Fiskejournalen.

De stiger i samma vattendrag, men tro inte att laxfiske är samma sak som havsöringfiske. I Fiskejournalen nummer 9 avslöjar Mikael Frödin sina bästa knep.
Det handlar om att använda rätt metod, rätt teknik och tänka i rätt tankebanor – då blir du mer framgångsrik i ditt fiske efter öring. I senaste Fiskejournalen benar Mikael Frödin ut det hela åt dig i sina tio heta hösttips för havsöring.
Vill du bläddra i senaste numret, klicka här.
Vill du ha tidningen direkt i brevlådan? Klicka här.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta