Just nu:
Annons

Nyheter

3 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Tellis Katsogiannos har vässat utrustningen inför havsöringspremiären. Foto: Anders Nicander
Västkustpremiär: Vässa chanserna med Tellis tips

Nu är det nära gott folk. Öringvänner längs Västkusten har börjat nedräkningen inför havsöringspremiären 1 april. Allt ni kan göra fram tills dess är att förbereda er så gott det går – och då tipsar vi er om att läsa det senaste numret av Fiskejournalen.

Vår medarbetare Anders Nicander har nämligen intervjuat Tellis Katsogiannos inför västkustpremiären, och där får ni mängder av vassa tips som kan förkorta tiden mellan huggen.
Tellis, som både är uppskattad instruktör och världsmästare i genren, berättar om var du hittar fisken – och dessutom om sitt favoritmönster när det gäller flugor.
Sök och köp en Fiskejournalen som finns ute i butik nu!

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta