" /> Vattenfall fegade ur! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vattenfall fegade ur!

Älvräddarna och Sportfiskarna kommer – men Vattenfall ”fegade ur”. Det är åtminstone så eleverna vid Tornedalen Folkhögskola tolkar att Vattenfall avstår från att medverka vid Älvarnas dag.
Folkhögskolan och de som går fiskeguideutbildning startade under hösten ett projekt för att arrangera ett seminarium kring vattenkraften. Inbjudna motståndare till mera vattenkraft var Älvräddarnas Christer Borg (bilden), författaren och miljökämpen Gunnar Westrin, samt Sportfiskarnas representant Robert Westin.
På kraftsidan tog man kontakt med Vattenfall, eftersom de är störst och ägs av alla som bor i Sverige. Bara en knapp månad innan det hela ska gå av stapel har Vattenfall lämnat återbud. ”För kort tid att förbereda sig”, var skälet. Fyra månader, sedan de fick inbjudan i november, var uppenbarligen inte tillräckligt… Rundringning till övriga intressenter i kraftindustrin gav inte heller något napp. Är det så illa att kraftindustrin inte våra möta dessa pålästa herrar från miljö- och sportfiskesidan offentligt.
Ävlarnas dag kommer att gå av stapeln den 21 april – utan kraftindustrins medverkan.
Svenne Andersson

Stängda kraftverk, nolltappning – men Vattenfall har ingen lust att ställa upp i öppen debatt om sin policy.

Stängda kraftverk, nolltappning – men Vattenfall har ingen lust att ställa upp i öppen debatt om sin policy.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta