Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vattentät vinst i julkalendern

I dagens lucka kan du vinna en Lowepro Compu Primus AW.

Ni missar väl inte vår julkalender här på webben? Varje dag kan du vinna fina priser. I dagens lucka hittar du en vattentät ryggsäck av märket Lowepro. Att tävla tar en minut!
I dagens lucka av julkalendern kan du vinna en fräck vattentät ryggsäck. Lowepro Compu Primus AW är väskan som skyddar din vattenkänsliga kamerautrustning. Ja du kan till och med doppa väskan under vatten utan att dina kameraprylar tar skada. Har du en minut över, så är chansen din.
Här hittar du Fiskejournalens julkalender.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta