BFT Atlantic Glove skyddar dina händer mot väta och värmer gott i kylan. De är perfekta till allt fiske under den kalla årstiden. " /> Vattentäta handskar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Pär Lindberg
Vattentäta handskar i neopren för fiske under kalla förhållanden.
Vattentäta handskar

BFT Atlantic Glove skyddar dina händer mot väta och värmer gott i kylan. De är perfekta till allt fiske under den kalla årstiden.
Handskarna både värmer och håller dina händerna torra. De är tillverkade i en tunn och fleecebeklädd neonren som isolerar bra. Det går att klippa i materialet, utan att det fransar sig. Perfekt om man vill modifiera handskarna och göra dem kortfingrade.
Smart design med en ergonomisk passform som saknar söm över handflatan. Detta förstärker handsken och ger bättre komfort. Finns i sex storlekar (XS-XXL) och priset är 249 Kr. Mer info: www.cwcab.com

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta