Hela samhället kan vinna på att man får fria vandringsvägar och högre biologisk mångfald, då det gynnar naturturismen. Foto: Magnus Ström[/caption]Fria vandringsvägar skapar nya arbetstillfällen. Det menar Älvräddarna och flera svenska ekoturismföretag. " /> Vattenutredning kan skapa arbetstillfällen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Vattenutredning kan skapa arbetstillfällen

Hela samhället kan vinna på att man får fria vandringsvägar och högre biologisk mångfald, då det gynnar naturturismen. Foto: Magnus Ström


Hela samhället kan vinna på att man får fria vandringsvägar och högre biologisk mångfald, då det gynnar naturturismen. Foto: Magnus Ström

Fria vandringsvägar skapar nya arbetstillfällen. Det menar Älvräddarna och flera svenska ekoturismföretag.
Direktiv från EU och en statlig utredning öppnar för en banbrytande omprövning av hur våra strömmande vatten ska förvaltas. Det i sin tur kan ge fria vandringsvägar för fisk, högre biologisk mångfald, bättre sportfiske och unika möjligheter för tusentals nya jobb och större exportintäkter inom svensk fisketurism. Det menar Christer Borg från Älvräddarna, som stöttas av flera företag som ingår i ”Naturens bästa” och Ekoturismföreningen.

Naturens bästa
Naturens bästa är en kvalitetsmärkning för ansvarsfull upplevelseturism i naturen i Sverige, det som internationellt ofta kallas för ekoturism.
Det är ekoturismföreningen som håller i märkningen och de håller på att samla alla Sveriges främsta naturresearrangörer och deras produkter. Det finns redan 53 sportfiskearrangörer som är anslutna och föreningen hoppas på ännu fler.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta