Fisketurismen är viktig för Strömsunds kommun. Däremot är det inte alltid lätt för fisketuristerna att hitta rätt i djungeln av fiskekort och fiskevårdsområden. Nu ska det bli ändring på det. " /> Vattudalen går samman i vidsträckt fiskekort | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Jämtländsk storöring.
Vattudalen går samman i vidsträckt fiskekort

Fisketurismen är viktig för Strömsunds kommun. Däremot är det inte alltid lätt för fisketuristerna att hitta rätt i djungeln av fiskekort och fiskevårdsområden. Nu ska det bli ändring på det.

Nu kommer det nämligen en satsning som ska göra det enklare att både planera sin fiskeresa och göra spontana fisketurer i Ströms Vattudal, alltså Dunderklumpens vidsträckta land. Från och med 1 januari kommer nämligen Vattudalskortet att säljas, vilket innebär att väldigt stora områden samlas under ett och samma kort.

Det hela är ett samarbete mellan fem olika fiskevårdsområden, nämligen Faxebygdens FVO, Russfjärdens FVO, Öhns FVO, Bonäs-Risnäs-Äspnäs SFF och Dragans FVO. Mest känd är Vattudalen för den mytomspunna och storvuxna Bågedeöringen, men det finns nästan otaliga vatten i området som erbjuder fina fisken.

Priser och med information återfinns under denna länk!

Läs även om Frostvikenkortet:

Ännu fler vatten med i Frostvikenkortet

Relaterad nyhet från din region
31 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta