Just nu:
Annons

Nyheter

2 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Ekolodsexperten Bo Hall lotsar dig genom den moderna ekolodsteknikens snårskog.
Tipset: Gratis föreläsning med ekolodsgurun

Det Bo Hall inte kan om ekolod är knappast värt att veta. Alla som äger ett ekolod eller planerar att köpa ett kan nu få en gratis föreläsning i konsten att använda det.

Det är Studiefrämjandet Göteborg Sjuhärad som kastar ut ett erbjudande till allmänheten, där de arrangerar en gratis föreläsning med Bo Hall komman de torsdag 8 april mellan 19–20.30.

”Missa inte möjligheten att se och höra Bo Hall när han kör en ”teaser” om grunderna i ekolod. Under en timma kommer Bo att ta er in i ekolodsvärlden, till platser inom ekolodshantering som är unika”, skriver Studiefrämjandet i sin inbjudan.

Direkt efter föreläsningen så finns det möjlighet att ställa frågor till Bo i chatten! Via denna länk hittar du till evenemanget.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta