[/caption] " /> Vege å får fiskevård | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vege å får fiskevård

Döda fiskar flöt upp i Boserupsbäcken i början av oktober. Bäcken är ett biflöde till den hårt drabbade Vege å i nordvästra Skåne. (Foto: Fredrik Lundblad)

Findus, Vegeåns Vattendragsförbund och regionala sportfiskare inleder ett fiskevårdsprojekt för främjandet av sportfisket och fiskereproduktionen i Vegeåområdet.
Findus värnar om åns framtid och engagerar sig till stöd för fiskevården och åns framtida status. Findus donerar samtidigt en miljon kronor till stöd för projektets genomförande. Detta skriver företaget i ett pressmeddelande.
En fiskevårdsplan kommer att upprättas som ska ligga till grund för de åtgärder som beslutas och genomförs. Arbetsgruppen kommer att bestå av representanter från Vegeåns Vattendragsförbund, Vegeåns Fiskevårdsområde, Ekeby Sportfiskeklubb, Findus samt den externa rådgivaren Fredrik Lundblad. Fiskevårdsplanen kommer att presenteras i samband med Vattenseminariet som arr
Stefan von Geijer, Ordförande i Vegeåns Fiskevårdsområde välkomnar samarbetet.

– Findus har genom sin generösa donation tagit ett viktigt steg för en bättre miljö inom Vegeå. Detta till stort gagn för fiskevården, boende längs ån och alla naturälskare som utnyttjar ån i olika sammanhang, säger Stefan von Geijer.
Fredrik Lundblad, fiskevårdare i Vegeå, ser fiskevårdsprojektet som startskottet på något nytt.
– Det var smärtsamt att uppleva det som hände i Vegeåområdet i somras. Nu känns det bra att kunna vända situationen till något konstruktivt. Fiskevårdsprojektet ger stor framtidstro för alla som jobbar ideellt med vattenmiljön i regionen och hela Sverige. Hela faunan med djur och växtliv kommer att få bättre livsmöjligheter när detta projekt är klart. Vi hoppas att det ska inspirera fler att engagera sig för vattenmiljön både regionalt och nationellt, säger Fredrik Lundblad.
Löpande information om fiskevårdsprojektet kommer att finnas på Vattendragsförbundets hemsida.
Läs tidigare notiser om Vege å och den miljöpåverkan som drabbat ån.

Relaterad nyhet från din region
Du kanske även gillar detta