Gissa vem som döljer sig bakom denna mask! Och nej, det är inte Paul Stanley i original utan en mycket bra kopia från vår svenska fiskevärld. " /> Vem är mannen bakom masken? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Vilken känd svensk fiskeprofil gömmer sig bakom masken?
Vem är mannen bakom masken?

Gissa vem som döljer sig bakom denna mask! Och nej, det är inte Paul Stanley i original utan en mycket bra kopia från vår svenska fiskevärld.
På Fiskekryssningen i höst kommer bandet Rock n´Reel att spela på fredagkvällen. Mannen på bilden, som vi är vana att se i helt andra sammanhang, är en av bandmedlemmarna. Gissa gärna vilken fiskeprofil som gömmer sig bakom sminkningen i kommentarsfältet nedan notisen.
– Det kommer bli riktigt ösigt och rockigt i höst och vi ser fram emot att få hela Fiskekryssningen på dansgolvet i år, säger chefredaktör Martin Falklind som gärna själv hade spelat i gruppen Rock n´Reel, men inte riktigt platsar på sina gamla basistmeriter.

 

 

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta