Tio stycken av Fiskejournalens prenumeranter fick chansen att delta i ett exklusivt vertikalevent på sjöarna Ylen och Stora Nätaren i Småland, tillsammans med Team Westin och Fishing in Sweden. " /> Vertikalevent för prenumeranter | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Thomas Lindh med helgens toppfisk. Den högg på en Westin TwinTeez. Foto: Björn Tunmats
Vertikalevent för prenumeranter

Tio stycken av Fiskejournalens prenumeranter fick chansen att delta i ett exklusivt vertikalevent på sjöarna Ylen och Stora Nätaren i Småland, tillsammans med Team Westin och Fishing in Sweden.
Vilken drömhelg! Två deltagare per båt och guide, med fokus på att lära sig tekniken bakom vertikalfisket. Gissa om deltagarna kom hem inspirerade efter att Team Westins duktiga guider visat trix och knep. Samtliga deltagare fick dessutom känna på gösens ursinniga vertikalhugg.

Håll utkik efter fler spännande event som Fiskejournalen erbjuder sina trogna prenumeranter.

Det pelagiska vertikalfisket är något knivigare än vad många tror och därför är det så mycket värt att få erfarna guider som visar allt ifrån beten, färger, spö och annan utrustning till hur man hittar och träffar gösen.

Gösen är känd för att gilla värme, men dessa två extremt varma dagar var lite mycket till och med för gösen. Guiderna fick kämpa hårt, men upp kom gösarna till slut med en toppfisk på 91 cm (över 7 kilo), som Thomas Lindh lyckades lura med hjälp av Björn Tunmats. Fisken högg på en Westin TwinTeez.
Missade du detta event? På Fiskekryssningen i höst erbjuder vi en hel vertikal- och ekolodsskola. Läs mer.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta