Tio stycken av Fiskejournalens prenumeranter fick chansen att delta i ett exklusivt vertikalevent på sjöarna Ylen och Stora Nätaren i Småland, tillsammans med Team Westin och Fishing in Sweden. " /> Vertikalevent för prenumeranter | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Thomas Lindh med helgens toppfisk. Den högg på en Westin TwinTeez. Foto: Björn Tunmats
Vertikalevent för prenumeranter

Tio stycken av Fiskejournalens prenumeranter fick chansen att delta i ett exklusivt vertikalevent på sjöarna Ylen och Stora Nätaren i Småland, tillsammans med Team Westin och Fishing in Sweden.
Vilken drömhelg! Två deltagare per båt och guide, med fokus på att lära sig tekniken bakom vertikalfisket. Gissa om deltagarna kom hem inspirerade efter att Team Westins duktiga guider visat trix och knep. Samtliga deltagare fick dessutom känna på gösens ursinniga vertikalhugg.

Håll utkik efter fler spännande event som Fiskejournalen erbjuder sina trogna prenumeranter.

Det pelagiska vertikalfisket är något knivigare än vad många tror och därför är det så mycket värt att få erfarna guider som visar allt ifrån beten, färger, spö och annan utrustning till hur man hittar och träffar gösen.

Gösen är känd för att gilla värme, men dessa två extremt varma dagar var lite mycket till och med för gösen. Guiderna fick kämpa hårt, men upp kom gösarna till slut med en toppfisk på 91 cm (över 7 kilo), som Thomas Lindh lyckades lura med hjälp av Björn Tunmats. Fisken högg på en Westin TwinTeez.
Missade du detta event? På Fiskekryssningen i höst erbjuder vi en hel vertikal- och ekolodsskola. Läs mer.

Relaterad nyhet från din region
15 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta