Förkovra dig i vertikalfiske på Sportfiskemässan. Förkovra dig i vertikalfiske på Sportfiskemässan.[/caption] " /> Vertikalfiske efter röding | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vertikalfiske efter röding
Förkovra dig i vertikalfiske på Sportfiskemässan.

Förkovra dig i vertikalfiske på Sportfiskemässan.

Håkan Fransson är en av landets skickligaste vertikalfiskare. På sportfiskamässan i Kista sätter han fokus på storröding.
Fartfylld speedjigging är en av de roligaste metoderna man kan bedriva med vertikalspö i hans, enligt Håkan Fransson. Man följer skeendet via ekolodet och har man tur kan det komma upp riktigt fina fiskar, i det här fallet rödingar.
– Jag kommer visa bilder och filmsekvenser på hur jag fångar rödingen, samt lära ut lite tips och tricks, säger Håkan Fransson.
– Själv är jag upplärd av legenden Kaj Jonsson och fick tidigt veta alla små saker som krävs för att kunna lura stora fiskar av olika arter. Mina favoriter är gös, gädda, abborre, lax och röding.
Föredraget äger rum klockan 10.00 på lördag.
Se resten av scenschemat här.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta