I nummer 4 av Fiskejournalen får vi följa med på proffsguidat vertikalfiske efter gös. Använder man betesfisk – och rätt tackel – förbättras fångstchanserna avsevärt. " /> Vertikalfiske i FJ | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Vertikalfiske i FJ

I nummer 4 av Fiskejournalen får vi följa med på proffsguidat vertikalfiske efter gös. Använder man betesfisk – och rätt tackel – förbättras fångstchanserna avsevärt.
Jackie Farrona är världsauktoritet inom  vertikalfiskets superexpansiva område. Nu lär han oss en teknik som verkligen förknippar tradition med nytänk. Det traditionella gösmetet, som länge varit omåttligt populärt, blir både effektivare och roligare med Jackies trix och på rätt utrustning. Huggen lär vara så brutalt snabba att man inte ens hinner reagera innan spöet står i en djup båge.
För lite mer grundläggande vertikalfiskesnack, klicka HÄR
Anders Nicander

Med naturligt bete och nålskalletackel ökas fångstchanserna betydligt. (Foto: PO Johannesson)

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta