Veteran tog storabborre

– Det har aldrig landats en så stor abborre i den här sjön, berättar 80-årige storfiskaren Gunnar Vesterlundh om bamseborren på 2,1 kilo som han drog i Västansjö.
Gunnar bor i Håknäs i Västerbotten. Han har varit med ett tag – fiskat sedan barnsben. Fast då var det mest tusenbröder man fick upp, erkänner Gunnar.
”Det var en vacker hösteftermiddag”, skriver Gunnar om septemberdagen när han fick storabborren och fortsätter:
”För att komma till det bestämda fiskestället använde vi vår elmotor i den lilla plastbåten. Det blev en upplevelse att minnas. Som tur var hade vi en håv med oss, eljest hade vi nog inte fått fisken i båten”.
Med toppknutet metspö var det verkligen en prestation att trötta ut den ”tjurnackade” gamla abborren. Så man får förstå att Gunnar skriver upp fångsten som en av fiskarlivets höjdpunkter.
Betet som lurade abborren var en mindre mört och den 2,1 kilo tunga  borren mättes till 51 centimeters längd. Gunnar anmälde den förstås till RECORDFISKEN.
Svenne Andersson

Den gamla abborren som Gunnar Vesterlundh fångade hade en rejäl "tjurnacke".

Den gamla abborren som Gunnar Vesterlundh fångade hade en rejäl "tjurnacke".

Annons
AKTUELLT

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...