Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Veteran tog storabborre

– Det har aldrig landats en så stor abborre i den här sjön, berättar 80-årige storfiskaren Gunnar Vesterlundh om bamseborren på 2,1 kilo som han drog i Västansjö.
Gunnar bor i Håknäs i Västerbotten. Han har varit med ett tag – fiskat sedan barnsben. Fast då var det mest tusenbröder man fick upp, erkänner Gunnar.
”Det var en vacker hösteftermiddag”, skriver Gunnar om septemberdagen när han fick storabborren och fortsätter:
”För att komma till det bestämda fiskestället använde vi vår elmotor i den lilla plastbåten. Det blev en upplevelse att minnas. Som tur var hade vi en håv med oss, eljest hade vi nog inte fått fisken i båten”.

Med toppknutet metspö var det verkligen en prestation att trötta ut den ”tjurnackade” gamla abborren. Så man får förstå att Gunnar skriver upp fångsten som en av fiskarlivets höjdpunkter.
Betet som lurade abborren var en mindre mört och den 2,1 kilo tunga  borren mättes till 51 centimeters längd. Gunnar anmälde den förstås till RECORDFISKEN.
Svenne Andersson

Den gamla abborren som Gunnar Vesterlundh fångade hade en rejäl "tjurnacke".

Den gamla abborren som Gunnar Vesterlundh fångade hade en rejäl "tjurnacke".

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta