Veteranseger i Simrishamn

Storlaxfisket utanför Simrishamn håller i sig och Ib Stange Jensen kunde visa upp en laxpå 15,55 kilo.

Hasse Emilsson, som en gång i tiden introducerade trollingfisket i Simrishamn, tog hem totalsegern i helgen upplaga av Simrishamnsträffen. En tävling som förgylldes av många storlaxar.
Det fina fisket utanför Simrishamn höll i sig under Simrishamnsträffen och det kom upp massor av tiopluslaxar. Tyngst av alla var den fisk på 15,55 kilo som dansken Ib Stange Jensen kunde visa upp.
Men frånsett enstaka storlaxar var det klent med danska framgångar. Efter att ha gått bom under lördagens fiske blev det storslam för Team Skåne under söndagen. Sex laxar, med en toppfisk på 12,55 kilo, i baljan räckte till en klar seger före ett annat vetarangäng, Team Taimen från Bromölla. Finska Team Eagle knep tredjeplatsen.

Veteranerna i Team Skåne tog en säker seger och Arne Karlsson och Hasse Emilsson såg mer än nöjda ut.

I samband med tävlingen avslutades även årets upplaga av Guldlaxen. Även denna trofé gick till svenska trollingfiskare, eftersom Hans-Åke Bjärstedt och Mårten Dalqvist delade förstaplatsen med laxar på 16,6 kilo.
Mer info på Simrishamns trolling.
Svenne Andersson

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...