För några veckor sedan fångade han en av årets största svenska abborrar. Nu slår Vicktor Hallensjö till med en ny bjässe – nämligen med en klassisk monstermört. " /> Heta Hallensjö slår till igen – nu med monstermört | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 månader sedan Sverige Anders Lundin
Vicktor Hallensjö med sin senaste troféfisk. Foto: Privat
Heta Hallensjö slår till igen – nu med monstermört

För några veckor sedan fångade han en av årets största svenska abborrar. Nu slår Vicktor Hallensjö till med en ny bjässe – nämligen med en klassisk monstermört.

Det dröjde inte speciellt länge innan vi fick anledning att återkomma till Vicktor ”Vicke” Hallensjö. Denna gång har han fått ännu en megamört.

– Jag hade bestämt mig att åter satsa på mörtarna i Lilla Tjärby. Anlände till sjön på onsdagskvällen, trött och sliten. Bestämde mig att börja i rätt ände denna gång, det vill säga slå upp tältet så man slipper sova i bilen igen. Vädret var väldigt stormigt, så jag valde att sova bort tröttheten från jobb och resan till sjön, säger Vicktor Hallensjö till Swedish Anglers.

Nästa morgon så blåste det fortfarande samma kalla nordanvind, rakt i ansiktet.

– Det gick helt enkelt inte att fiska på ett vettigt sätt. Så jag bestämde mig för att söka efter en plats på sjöns läsida. Efter en stunds letande hittade jag en plats som kändes rätt. Metoden jag valde var feederfiske, med glidande paternoster-tackel och betet var maggot. Jag nötte på och fångade en sutare, men fisket kändes allmänt trögt. Till sist fick jag ett napp och krokade en fisk som jag kände direkt att var en mört. Den betedde sig inte alls som en sutare utan gick snabbt upp till ytan. Efter en rätt hård kamp kunde jag till sist få den i håven.

Väl där kunde Vicktor Hallensjö konstatera att den vägde hela 1590 gram, en rätt ofattbar fisk. Stort grattis säger vi på redaktionen!

Läs hela storyn och lite till på Swedish Anglers!

Missa inte heller denna läsning:

11 dygns väntan gav årets största abborre

 

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta