Victor vann omslagstävlingen!

677 omslag skapades i årets tävling. Det vinnande bidraget fick hela 1407 personer att klicka på "gilla".

677 omslag skapades i årets tävling. Det vinnande bidraget fick hela 1407 personer att klicka på ”gilla”.

Sommarens omslagstävling har lockat många tävlingssugna sportfiskare och fotoentusiaster över hela landet. När tävlingen nått sitt slut hade hela 677 omslag skapats. Den som lyckades få flest gilla-markeringar var Viktor Lundberg från Piteå. En klassisk fiskebild i solnedgång lockade till flest klick i år.
Det är andra året som vi på Fiskejournalen tillsammans med fotogiganten Focus Nordic arrangerar en omslagstävling där du som tävlar skapar ditt eget Fiskejournalen-omslag. Överst i prispotten ligger ett grymt förstapris nämligen en Pentax K-5 II:a. Allt från klassiska landskapsbilder, närbilder på fiskar, actionfyllda ”fightingbilder” till fräcka poseringsbilder är vanliga motiv bland de olika omslagen. Andrapriset gick i år till Annelie Särnblad-Pederson. Annelis bild ”Fiskeglädje i Norr” fick hela 712 personer att klicka på gilla. 5 glada personer står nu som vinnare i tävlingen, nu återstår det bara att gå igenom alla 677 tävlingsbidragen för att eventuellt hitta en kommande omslagsbild. Kanske är det du som får synas i butikshyllorna nästa år?

Nedan följer årets vinnare:

1

Viktor Lundberg, Piteå, 1407 likes

Viktor Lundberg, Piteå, 1407 likes

2

Anneli Särnblad Pederson, Vänersborg,  712 likes

Anneli Särnblad Pederson, Vänersborg, 712 likes

3

[name] => Daniel Dooley, Enköping, 370 likes

Daniel Dooley, Enköping, 370 likes

4

Robin Boija, Bollstabruk, 326 likes

Robin Boija, Bollstabruk, 326 likes

5

Mikael Salin, Sundbyberg, 218 likes

Mikael Salin, Sundbyberg, 218 likes

Vill du titta på alla tävlingsbidragen så släng ett öga HÄR

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...