677 omslag skapades i årets tävling. Det vinnande bidraget fick hela 1407 personer att klicka på "gilla". 677 omslag skapades i årets tävling. Det vinnande bidraget fick hela 1407 personer att klicka på "gilla".[/caption] " /> Victor vann omslagstävlingen! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Victor vann omslagstävlingen!
677 omslag skapades i årets tävling. Det vinnande bidraget fick hela 1407 personer att klicka på "gilla".

677 omslag skapades i årets tävling. Det vinnande bidraget fick hela 1407 personer att klicka på ”gilla”.

Sommarens omslagstävling har lockat många tävlingssugna sportfiskare och fotoentusiaster över hela landet. När tävlingen nått sitt slut hade hela 677 omslag skapats. Den som lyckades få flest gilla-markeringar var Viktor Lundberg från Piteå. En klassisk fiskebild i solnedgång lockade till flest klick i år.
Det är andra året som vi på Fiskejournalen tillsammans med fotogiganten Focus Nordic arrangerar en omslagstävling där du som tävlar skapar ditt eget Fiskejournalen-omslag. Överst i prispotten ligger ett grymt förstapris nämligen en Pentax K-5 II:a. Allt från klassiska landskapsbilder, närbilder på fiskar, actionfyllda ”fightingbilder” till fräcka poseringsbilder är vanliga motiv bland de olika omslagen. Andrapriset gick i år till Annelie Särnblad-Pederson. Annelis bild ”Fiskeglädje i Norr” fick hela 712 personer att klicka på gilla. 5 glada personer står nu som vinnare i tävlingen, nu återstår det bara att gå igenom alla 677 tävlingsbidragen för att eventuellt hitta en kommande omslagsbild. Kanske är det du som får synas i butikshyllorna nästa år?

Nedan följer årets vinnare:

1

Viktor Lundberg, Piteå, 1407 likes

Viktor Lundberg, Piteå, 1407 likes

2

Anneli Särnblad Pederson, Vänersborg,  712 likes

Anneli Särnblad Pederson, Vänersborg, 712 likes

3

[name] => Daniel Dooley, Enköping, 370 likes

Daniel Dooley, Enköping, 370 likes

4

Robin Boija, Bollstabruk, 326 likes

Robin Boija, Bollstabruk, 326 likes

5

Mikael Salin, Sundbyberg, 218 likes

Mikael Salin, Sundbyberg, 218 likes

Vill du titta på alla tävlingsbidragen så släng ett öga HÄR

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta