[/caption] " /> Viktor Dehner vann Meterligan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Viktor Dehner vann Meterligan

Viktor Dehner med en av sina 36 gäddor från Meterligan 2012.

2012 års upplaga av Meterligan är avslutad. Viktor Dehner från Siljansäs i Dalarna segrade till slut. Han vann före Mattias Epperlein med en segermarginal på drygt 2,5 meter. På tredjeplats kom fjolårsvinnaren Niclas Andersson.
Meterligan 2012 var den jämnaste upplagan i tävlingens historia. Segerresultatet var det högsta sedan 2008 och det har under tävlingsåret anmälts 1057 gäddor av 396 olika fiskare, också detta ett rekord.

Värdig vinnare
Vinnare av denna succé-upplaga av Meterligan heter Viktror Dehner. Nyckeln till segern enligt honom själv var metoden flötestrolling.
– Det kommer upp flest antal stora fiskar per fiskedag med denna metod, säger han.
Viktor har även lagt mycket tid på nattfiske med stora beten under sommarmånaderna. En metod som han tyckte var förvånansvärt effektiv.
Han fiskar helst i rinnande vatten, men flest fiskar har han ändå fått i Siljan.
Från början hade han inte tänkt satsa på Meterligan, men när han blev kvar i toppskiktet kunde han inte gärna trappa ner, utan satsade fullt ut.
– Det blev nog minst 100 fiskedagar under 2012.
Detta leder in på Viktors tips till andra för att lyckas bli en vinnare i Meterligan.
– Mycket fisketid, bra fiskevatten och en metod du behärskar och tror på, det är nyckeln, säger han.

Nästa år tänker Viktor ägna sig åt att utveckla sitt fiske och lämnar toppstriden i Meterligan åt andra. Kanske kommer han tillbaks 2014, med nya metoder och vässad taktik? Fiskejournalen säger grattis och önskar skitfiske under 2013.
Team Perax blogg kan du följa Viktors fiskeäventyr löpande.

6000 gäddor!
För att uppmuntra till återutsättning av stora gäddor startade Fiskejournalen 100-klubben år 2001. Sedan dess har vi registrerat nästan 6000 stora gäddor i klubben. Alla som anmäler en gädda deltar automatiskt i tävlingen Meterligan.
Redan nu har kampen om vinst i Meterligan 2013 börjat. Läs mer här.

Slutställning Meterligan 2013
1. Viktor Dehner, 38,88 meter
2. Mattias Epperlein, 36,32 meter
3. Niclas Andersson, 36,12 meter

 

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta