Viktor Dehner vann Meterligan

Viktor Dehner med en av sina 36 gäddor från Meterligan 2012.

2012 års upplaga av Meterligan är avslutad. Viktor Dehner från Siljansäs i Dalarna segrade till slut. Han vann före Mattias Epperlein med en segermarginal på drygt 2,5 meter. På tredjeplats kom fjolårsvinnaren Niclas Andersson.
Meterligan 2012 var den jämnaste upplagan i tävlingens historia. Segerresultatet var det högsta sedan 2008 och det har under tävlingsåret anmälts 1057 gäddor av 396 olika fiskare, också detta ett rekord.

Värdig vinnare
Vinnare av denna succé-upplaga av Meterligan heter Viktror Dehner. Nyckeln till segern enligt honom själv var metoden flötestrolling.
– Det kommer upp flest antal stora fiskar per fiskedag med denna metod, säger han.
Viktor har även lagt mycket tid på nattfiske med stora beten under sommarmånaderna. En metod som han tyckte var förvånansvärt effektiv.
Han fiskar helst i rinnande vatten, men flest fiskar har han ändå fått i Siljan.
Från början hade han inte tänkt satsa på Meterligan, men när han blev kvar i toppskiktet kunde han inte gärna trappa ner, utan satsade fullt ut.
– Det blev nog minst 100 fiskedagar under 2012.
Detta leder in på Viktors tips till andra för att lyckas bli en vinnare i Meterligan.
– Mycket fisketid, bra fiskevatten och en metod du behärskar och tror på, det är nyckeln, säger han.
Nästa år tänker Viktor ägna sig åt att utveckla sitt fiske och lämnar toppstriden i Meterligan åt andra. Kanske kommer han tillbaks 2014, med nya metoder och vässad taktik? Fiskejournalen säger grattis och önskar skitfiske under 2013.
Team Perax blogg kan du följa Viktors fiskeäventyr löpande.

6000 gäddor!
För att uppmuntra till återutsättning av stora gäddor startade Fiskejournalen 100-klubben år 2001. Sedan dess har vi registrerat nästan 6000 stora gäddor i klubben. Alla som anmäler en gädda deltar automatiskt i tävlingen Meterligan.
Redan nu har kampen om vinst i Meterligan 2013 börjat. Läs mer här.

Slutställning Meterligan 2013
1. Viktor Dehner, 38,88 meter
2. Mattias Epperlein, 36,32 meter
3. Niclas Andersson, 36,12 meter

 

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...