Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vilken come-back!

Det kändes lockande att pröva jerkfiske, så Linus Fröhlich gjorde come-back som sportfiskare. Ganska omgående blev det medlemskap i 100-klubben.
Linus, som bor i Karlshamn, berättar att han börjat med jerkfiske efter att inte fiskat så värst mycket de senaste åren. Ganska omgående slog han sitt tio år gamla personbästa på gädda. Den vägde åtta kilo, men Linus glömde att mäta den och kunde därför inte anmäla till 100-klubben.
”Nästa gång jag var ute vågade jag knappt hoppas på något liknande. Jerkar lugnt hem min Bandit när jag ser en stor virvel bakom. Blir genast lite knäsvag, men fortsätter att jerka lugnt. Då hugger denna fina gädda”, berättar Linus i anmälan till 100-klubben.
Gäddan mättes till 105 centimeter innan den fick simma tillbaka.
Svenne Andersson

 

En förbipasserande dam hjälpte Linus att ta den här fräcka bilden på hans fina 100-klubbare.

 

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta