[/caption]Med en fantastiskt fin gädda höjde Philippa Karlsson sitt personbästa och passade samtidigt på att bli medlem i 100-klubben.

" /> Vilket härligt PB | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vilket härligt PB

Philippa Karlsson noterade nytt personbästa och blev medlem i 100-klubben.

Med en fantastiskt fin gädda höjde Philippa Karlsson sitt personbästa och passade samtidigt på att bli medlem i 100-klubben.

 

 

Philippa visar upp den välformade och vackert teckande gäddan.

Men timingen verkade inte vara riktigt den rätta.
”Det blåste och var kallt när jag kom dit och det hände ingenting på flera timmar”, berättar Philippa i anmälan till 100-klubben. Men till slut fällde ett spö och det blev en fin fajt där hela gänget kunde se den stora gäddan genom den spegelblanka isen.
Så småningom fick Philippa drillat upp gäddan och kunde konstatera ett nytt personbästa med 104 centimeter och 8 kilo. Gäddan var dessutom i kanonform och mycket vackert tecknad.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta