Vid sidan av planen sitter John Terry gärna med metspö i hand. (Fot: Creative Common/onnie Macdonald Attribution 2.0 Generic)[/caption] " /> Vill bygga egen sjö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vill bygga egen sjö

Vid sidan av planen sitter John Terry gärna med metspö i hand. (Fot: Creative Common/onnie Macdonald Attribution 2.0 Generic)

John Terry är en av de största profilerna i engelska fotbollsligan Preimer League. Nu vill han sätta sprätt på sin dryga inkomst och anlägga en sjö på sin gård.
Har du mer pengar än vad man kan spendera, är fiskeintresserad och ogillar att resa? Då kan du göra som John Terry, försvarsspelare i Chelsea FC. Han vill enligt  tidningen The Mirror anlägga en tre hektar stor sjö på sin egendom i grevskapet Surrey, England.
Vi antar att John vill fylla sjön med favoritfisken karp. Hans personliga rekord är 12,7 kilo och en inte alltför vild gissning är att det kommer simma tyngre fiskar i den blivande sjön. En lockande parallell och fråga är om Chelseas FC:s ägare Roman Abramovich ser sitt fotbollslag som sin egna lilla karpdamm.
Man kan tycka vad man vill om John Terrys idé, men konstatera att fiskeintresse spänner över alla kontinenter och samhällsklasser.
Morgan Fihn

 

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta