Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vill inspirera tjejer

Evelina Hendriksen bojkottar Tomten och ger sig ut på fisketur.

Evelina Henrikssen gick från sommarmete till fiskegalning på kort tid. Nu har hon börjat blogga på abugarcia.se och hoppas kunna inspirera andra tjejer till att börja fiska.
När Evelina fick smak för sportfisket gick allt väldigt fort. Hon spenderade all ledig tid, både före och efter jobbet, vid Gavleån utanför Gävle. Evelina hade bestämt sig för att bli en duktig sportfiskare. Det blev hon också – och nu gör hon debut som bloggare på abugarcia.se.
– Jag har fortfarande inte fattat att det är sant, säger Evelina.
Hon hoppas att bloggen skall locka fler tjejer att greppa spöet och upptäcka hur roligt sportfiske är. Ett mått på att Evelinas fiskeintresse är att hon tänker bojkotta Tomten och Kalle Anka och ger sig ut på en fisketur i stället.
Du hittar hennes blogg här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta