drömresan på Irland Observera namnet på restaurangen. Krogen tillhör en irländsk kock, kokboksförfattare och krögare, känd över stora delar av världen för sin delikata kokkonst. Behöver vi tala om att maten var superb och att menyn innehöll en hel del av havets färska läckerheter?[/caption] " /> Vilodag med fiske på Drömresan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vilodag med fiske på Drömresan
drömresan på Irland

Observera namnet på restaurangen. Krogen tillhör en irländsk kock, kokboksförfattare och krögare, känd över stora delar av världen för sin delikata kokkonst. Behöver vi tala om att maten var superb och att menyn innehöll en hel del av havets färska läckerheter?

Tisdagen innebar en ”fiskefri dag”. Nåja, nästan. Efter en rundvandring i bedårande Kinsale där färgerna på husen är bländande, människorna vänliga och pubarna fler än vi kan räkna till, var det upp till var och en att bestämma dagens agenda.
Fiskejournalens medarbetare PO Johannesson och Abu:s Jan Sjöblom smet iväg till hamnen med varsitt spö i näven. Det ryktas att de fick ihop fyra arter på den korta eftermiddagsstunden. Undertecknad och Drömresevinnaren Uwe Lehrer använde tiden till botanisering och utforskande av kaféer, irländsk stadsmiljö och återhämtning. När kvällen nalkades var det åter en härlig middag som stod på agendan. Och eftersom Irland spelade en kvalmatch till fotbolls-VM blev det en vända till en närliggande pub också.
Nu omgrupperar vi till ny ort. Sea bass, eller havsabborre, står på agendan. Vi återkommer med rapport så fort vi har undersökt dessa fiskars huggvillighet.
”Cheers” från Drömrese-gänget!
Nicka Hellenberg

 

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta