[/caption] " /> Vinn en biljetter till världspremiär | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vinn en biljetter till världspremiär

– Det har varit flera års arbete, mycket vedermödor och ett antal motgångar innan filmen blev klar, så nu vill vi fira ordentligt, säger Martin Falklind. (Foto: Pasi Helin)

Vill du gå på världspremiären av Martin Falklinds senaste film, Expedition: Den gamle och havet? Fiskejournalen har reserverat tio biljetter som vi nu tävlar ut. Premiären äger rum på Lorensbergsteatern i Göteborg den 23 augusti.
Du som är plus-prenumerant (hel- eller flerårsprenumerant) på Fiskejournalen har nu har du chans att tävla om en promenad på röda mattan och en oförglömlig filmkväll. Martin Falklind och hans filmteam har premiärvisning av sin senaste filmproduktion Expedition: Den gamle och havet på Lorensbergsteatern i Göteborg den 23 augusti.
Skicka in din intresseanmälan via webbformuläret och motivera med några meningar varför just du vill vara med. Klicka här för att fylla i formuläret.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta