Just nu:
Annons

Nyheter

4 år sedan Sverige Maria Ålander
Syftet med hela Fiskekryssningen är att träffa fiskevänner, lära sig nya saker och har kul! Alla sportfiskare på en och samma båt!
Vinn Fiskekryssning för två!

Vinn en Fiskekryssning för två personer i hytt med havsutsikt samt fördrink, middag och frukost!
Titta på KanalGratis Live-sändning på Youtube ikväll eller gå in på Fiskekryssningens Facebooksida efter klockan 21.00 så får du reda på hur du tävlar.
4-5 februari går Fiskekryssningen av stapeln. Det blir underhållning, föredrag och workshops får alla som älskar predatorfiske, flugfiske, havsfiske, fiskeäventyr, betesbyggande, flugbindning och fest.

Vill du veta mer om hur en Fiskekryssning går till, kolla på KanalGratis Live ikväll.

Vill du veta mer om hur en Fiskekryssning går till, vilka som föreläser, vad det kostar och hur du får ut så mycket som möjligt av dina 24 timmar ombord, så ska du kolla på KanalGratis Live på Youtube ikväll. Där berättar Maria från Fiskejournalen och Pontus från KanalGratis allt man kan behöva veta. Du kan också chatta och ställa frågor.
Vill du titta senare, ligger programmet så klart kvar på Youtube.

 

 

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta