Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vinn en vattentät kamera!

Är det du som blir den lycklige vinnaren av en vattentät/stötsäker kamera från Focus Nordic? Det enda du behöver göra för att vinna är att leverera det som blir Veckans snackis den här veckan.
Du hänger väl med på vår häftiga tävling Veckans snackis? Förra veckan var det ”fiskelennart” som tog hem veckans storvinst med sin härliga fiskehistoria.
Vad blir Veckans snackis den här veckan: den roligaste filmlänken, fräckaste bilden, bästa fiskehistorien eller ett kul fisketips? Det är upp till dej att komma med Veckans snackis.
I potten ligger en vattentät Pentax Optio W 90, 12,1 megapixel, 5 ggr optisk zoom och med videoinspelning.
Klicka bara på DEN HÄR LÄNKEN och häng med.
Svenne Andersson

En vattentät, stötsäker Pentax Optio W 90 väntar den som levererar Veckans snackis.


Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta