Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vinn fiskeresa för fyra!

Fiskejournalen erbjuder givetvis en fiskeresa. (Foto: Martin Falklind)

Just nu pågår en tävling ute i butikernas tidningshyllor, där du kan vinna massor av osannolika upplevelser. Har du köpt två tidningar där du hittat tävlingssymbolen här ovanför, så har du chansen på 28 olika upplevelser.
Köper du två tidningar som bär på den gula kampanjettiketen har du chansen att vinna någon av de generösa vinsterna. Väljer du vinsten från Fiskejournalen så kan du ta med dig tre vänner på två dagars storrödingfiske till Tjärnheden utanför Abborrträsk. Guiderna kommer från Natursafari och Fiskejournalen.
För att tävla och kolla in alla vinsterna, gå in på den här länken.
http://tidningarfordig.se/tavling/
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta