Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vinn fiskeresa för fyra!

Fiskejournalen erbjuder givetvis en fiskeresa. (Foto: Martin Falklind)

Just nu pågår en tävling ute i butikernas tidningshyllor, där du kan vinna massor av osannolika upplevelser. Har du köpt två tidningar där du hittat tävlingssymbolen här ovanför, så har du chansen på 28 olika upplevelser.
Köper du två tidningar som bär på den gula kampanjettiketen har du chansen att vinna någon av de generösa vinsterna. Väljer du vinsten från Fiskejournalen så kan du ta med dig tre vänner på två dagars storrödingfiske till Tjärnheden utanför Abborrträsk. Guiderna kommer från Natursafari och Fiskejournalen.
För att tävla och kolla in alla vinsterna, gå in på den här länken.
http://tidningarfordig.se/tavling/
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta