Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vinn fler prylar än du kan bära

Du har väl inte missat den generösa tävlingen på fiskejournalen.se. Allt du behöver göra är att svara på en fråga. Med lite tur kan du vinna ett berg av gäddfiskeprylar från Abu Garcia.
Tillsammans med redskapstillverkaren ABU Garcia har Fiskejournalen kastat in en av vårens mest imponerande prisbord. Du finner fullt med prylar designade av de välkända sportfiskeprofilerna Patrick Sebile och ”Svartzonker”. Svarar du rätt på tävlingsfrågan kan du vinna mer spinnfiskeutrustning än du kan bära ner till sjön.
Tävlingsfrågan hittar du här.

Tävla och vinn prylar från Abu – på fiskejournalen.se. (Foto: Mathias Larsson)

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta