Klicka på tävlingsbannern här på sajten!
Klicka på tävlingsbannern här på sajten![/caption]Svara på en enkel fråga och vinn ett fint havsfiskekit. " /> Vinn massor av havsfiskeprylar! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Vinn massor av havsfiskeprylar!

Klicka på tävlingsbannern här på sajten!


Klicka på tävlingsbannern här på sajten!

Svara på en enkel fråga och vinn ett fint havsfiskekit.
Vad sägs om allt ifrån flytoverall och undervattenskamera till beten, spön och havfiskerulle? Prylarna kommer från Svendsen sport.
Water Wolf undervattenskamera, som ingår i vinsten, sätter man på linan, och kan på så sätt fånga själva hugget på film. Både kul och lärorikt att se vd som händer under vattnet. Klicka på tävlingsbannern här på sidan och fyll i ditt svar senast på fredag 13 mars.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta