[/caption] " /> Vinn spinnfiskeprylar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vinn spinnfiskeprylar

Missa inte tävlingen där du kan vinna massor av spinfiskeprylar. (Foto: Mathias Larsson)

Fiskejournalen har tillsammans med Wiggler dukat upp ett riktigt maffigt prisbord, lagom till islossningen. Du hittar allt den mest krävande sportfiskaren kan önska sig. Vertikal-, jerk- och spinnprylar för abborre, gädda och gös. Det enda du behöver göra för allt ska bli ditt är att svara på en fråga.
Med våren i antågande – vad passar bättre en ett prisbord sprängfyllt med spinfiskeprylar? Allt finns ett musklick bort, om turen är på din sida. Klicka här för att komma till tävlingen.

Det här kan du vinna:
Ultralätt spinnutrustning för jiggar och andra lättare beten
Komplett jerkutrustning anpassad för de större fiskarna
Komplett vertikalutrustning med schysst lågprofilrulle
Senaste elmotorn från Watersnake
En hel arsenal Herky Jerky och havsöringbeten
Vertikaljiggar med huvuden, tafsar, beteslås och stingerkrokar
Kraftig fisketång
Rymlig Igloo-box
Tröja, keps och halsvärmare från Gamakatsu

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta